محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در اخبار ساعت 21 شبکه یک درباره آخرین تصمیمات آموزش و پرورش درباره آغاز سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: یک رویداد بزرگ فرهنگی از فردا آغاز می شود که یک میلیون فرهنگی و 15 میلیون دانشآموز درگیر هستند.
وی ادامه داد: دغدغه والدین که به ما منتقل شده است، سلامت دانش آموزان است و این موضوع دغدغه ما هم هست؛ وزارت بهداشت فرماندهی این موضوع را به عهده دارد و پروتکلهایی به ما داده است که اگر بتوانیم رعایت کنیم، مدارس را باز کنیم.
حاجی میرزایی با بیان اینکه تمام مدارس از فردا آماده ارائه خدمات به دانش آموزان هستند، گفت: در مدارسی که به دلیل تعداد دانشآموزان امکان رعایت پروتکلها نیست، دانشآموزان دو یا سه گروه میشوند؛ رعایت فاصله یک متر، زدن ماسک، کاهش ساعت کلاس درس به 35 دقیقه از جمله موارد رعایت پروتکلهاست.
وی خطاب به خانوادهها، بیان کرد: خانوادهها تشریف به مدرسه بیاورند و ما این هفته را در خدمتشان هستیم تا وضعیت مدارس را ببینند و نگرانیشان برطرف شود و همچنین بچههایی که بیماری زمینهای دارند، در خانوادهشان، کسی کرونا گرفته یا علائم کرونا دارند، به مدرسه نیایند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: 116 هزار مدرسه داریم و هماهنگی با آنها و خانوادهها کار دشواری است؛ سه شنبه و چهارشنبه با مدیران آموزش و پرورش جلسه داشتیم و اینها را اعلام کردیم؛ مسؤولان وزارت بهداشت گفتند در همه مناطق سختترین پروتکلها را رعایت کنید و این پروتکل همان پروتکلی است که به مدارس ابلاغ شده است.
وی درباره تضمین گرفتن از والدین برای حضور فرزندانشان در مدارس، گفت: این کار سلیقه فردی بوده است چرا که تضمین دلیلی ندارد. حضور دانشآموزان در مدارس باید با مشارکت خانوادهها باشد. ما باید با کرونا زندگی کنیم و نمیتوانیم در خانه بنشینیم تا کرونا تمام شود.
حاجی میرزایی در پاسخ به این پرسش که «مسؤولیت انطباق پروتکل با اجرای آن، با کیست؟»، اظهار کرد: امسال نظارت معنای دقیقتر دارد و به تمام سطوح این نظارت را اعمال کردیم؛ انجمن اولیا و مربیان، والدین، مدیر و همه باید نظارت کنند تا سال ایمن را برای دانشآموزان فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: مدارس فردا باز است اما اختیار داده شده است که متناسب با شرایط توسط مدارس اقدام شود؛ با اولیا کاملا مدارا میکنیم و تمام حساسیتها را درنظر میگیریم. مدیران در محدوده پروتکل میتوانند تصمیم گیری کنند و خانوادهها را هم در تصمیمگیری مشارکت دادیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا بچههای شما و سایر وزرا به مدرسه میروند یا معلم به خانهشان میآید؟»، گفت: فکر می کنم حداقل دیانت اقتضا میکند که اگر برای بچه های خودمان تصمیم میگیریم، همین باشد؛ بچههای مردم با بچههای خودم فرقی ندارند.
وی درباره تحصیل دانشآموزان استثنایی، ادامه داد: کلاسهای این دانشآموزان محدودتر است و پروتکل خاصی دارد که سازمان آموزش و پرورش استثنایی انجام میدهد؛ لازم باشد معلمان به منازلشان میروند و اگر منع حضور نداشته باشند، امکان حضور در مدرسه را فراهم میکنیم.
منبع : فارس