گیل آمارد//پارک بین الملی بوجاق تنها پارک آبی خشکی ایران می باشد و تالاب بوجاق به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد زیستگاهی همچنین حضور پرندگان مهاجر زمستان گذران بهعنوان یک زیستگاه امن توسط کنوانسیون رامسر ثبت بین المللی شده و تحت حفاظت و مدیریت قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری گیل آمارد، در راستا حفاظت تالاب بین المللی بوجاق کارگاه مشارکتی تدوین برنامه اطلاع رسانی ، آموزش ، مشارکت و آگاهی افزایی (CEPA) با هدف حفاظت، مدیریت و بهره برداری خردمندانه تالاب بین المللی بوجاق در محل کانون دکتر حسابی بندرکیاشهر با حضور نمایندگان سازمان های دولتی و مردم نهاد برگزار گردید.
گفتنی است. برنامه سیپا برای اجرا یی کردن حفاظت از تالاب های بین المللی توسط کنواسیون رامسر به کشور ها عضو ابلاغ شده است.
در شروع کارگاه محمد کازرونی رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با اشاره به اهمیت موضوع تالاب بیان کرد: ما تجربه تلخ و فاجعه بار دریاچه پریشان، دریاچه ارومیه و .. رادیدیم اگر بفکر نباشیم و دست بدست هم ندهیم فردا خیلی دیر است. چه بسا پارک ملی بوجاق را هم به نابودی بکشاند. پس با هم افزایی به نجات بوجاق کمک کنیم
در ادامه محمد صادق الهیاری دبیر نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گیلان به تشریح کارگاه مشارکتی تدوین برنامه اطلاع رسانی ، آموزش ، مشارکت و آگاهی افزایی (CEPA) با هدف حفاظت، مدیریت و بهره برداری خردمندانه تالاب بین المللی بوجاق پرداخت و تاکید کرد: بهترین راهبرد استفاده از خرد جمعی است.
طی این کارگاه چشم انداز، اهداف راهبردی، اقدامات اولویت دار برای رسیدگی و رفع مشکلات سیپا به وجود آمد. با تقسیم شدن به گروههای کاری مختلف استخراج و برای برخی از اقدامات، برنامه ی اقدام تهیه گردید.