حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران به اتفاق هئیت همراه از شهر بندرکیاشهر بازدید کرد
به گزارش گیل آمارد ،عصر روز پنج شنبه مورخ ۱۴۰۰/۷/۲۲ اعضا شورای شهر و شهردار بندرکیاشهر میزبان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران به اتفاق هئیت همراه و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی بودند که بعد از بازدید از مکانهایی مانند مجموعه شیلات ، اسکله ، پل چوبی و پارک ملی بوجاق و درپایان بازدیدها ، نشست مشترک اعضا شورای شهر و شهردار بندرکیاشهر با دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران و اعضای کمیته کسب و کار این کمیسیون در سالن جلسات شهرداری بندرکیاشهر به جهت بررسی ظرفیت ها برگزار شد.
مرتضی عاطفی شهردار بندر کیاشهر در نشست با اعضای کمیسیون ملی یونسکو در ایران به معرفی اجمالی بندرکیاشهر پرداخت و ادامه داد: شهر بندر کیاشهر از سال ۱۳۰۶ دارای شهرداری و بندری فعال با قدمت شیلات قریب ۱۵۰ سال بود.
وی بندرکیاشهر را تنها شهر دارای مواهب خشکی و دریا باهم دانست و افزود : بندرکیاشهر با وجود جنگل ،دریا و تالاب نسبت به شهرهای دیگر توسعه پیدا نکرد.
عاطفی با اظهار به اینکه مهمترین مشکل بندرکیاشهر پسماند،فاضلاب وعدم توسعه می باشد گفت : بندرکیاشهر با تمام ظرفیت های و پتانسیل ها با چنین مشکل ها مواجه است که به اعتقاد متخصصین امر از راه گردشگری و باهدف دعوت از سرمایه گذاران سعی در رفع مشکل و تحول در حوزه گردشگری در بندرکیا شهر را خواهیم داشت .
شهردار بندرکیاشهر با اعلام آمادگی شهر بندرکیاشهر برای سرمایه گذاری و همکاری با کمیته کسب و کار کمیسیون ملی یونسکو خواستار ارائه طرح و تبادل اطلاعات و تجربه کمیته کسب و کار کمیسیون ملی یونسکو شد
حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در نشست مشترک شهردار بندر کیاشهر،شورای شهر و اعضای کمیته کسب و کار کمیسیون ملی با اشاره به ساختمان شیلات بندرکیاشهر لیانازوف را تاریخ شهر تاریخ کشور دانست و تصریح کرد : شهردار و شورای شهر با عدم اتکا به دولت با خرد جمعی ، تکیه به مردم و با همت و همدلی نتیجه مثبت از رشد و ترقی را خواهد گرفت .
وی در ادامه اظهار داشت : یونسکو فرصتی برای شهرهای مختلف است چرا که اعضای کمیته کسب و کار کمیسیون ملی یونسکو علاوه سرمایه دارای تجربه گران بهایی هستند و فکر و ایده اعضا از سرمایه شان ارزشمند تر است که بایسته است از تجربیات اعضای کمیته کسب و کار برای رشد و ترقی شهر بهره ها برد.
ایوبی تغییر رویکرد و نگاه برای رفع موانع سرمایه گذار را ضروری دانست و گفت : ایران منطقه استان شهرستان با برداشتن موانع امنیت سرمایهگذار را برای آبادانی بندرکیاشهر فراهم آورند.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اظهار به اینکه اولین بازدیداستانی کمیته کسب کار کمیسیون ملی یونسکو در استان گیلان در دو شهر لاهیجان و بندرکیاشهر می باشد افزود : پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب با اعلام برنامه از سوی مردم شهر و رفع موانع تمام سعی و همت خود را برای انتقال تجربه عملی و علمی،تجربه شهرهای خلاق و…. برای آبادانی بندرکیاشهر تقدیم می شود چرا که آبادانی هر نقطه از سرزمین ایران نتیجه آن برای عموم مردم ایران است.
حاتم پور باقری رئیس شورای شهر بندر کیاشهر عدم توسعه شهر بندرکیاشهر را موانعی چون محیط زیست و منابع طبیعی بیان کرد و افزود: شهر بندرکیاشهر علاوه بر داشتن فرهنگ والا دارای منابع طبیعی بکر و تک چون ۱۵۰۰ هکتار پارک ملی بوجاق در حوزه توسعه گردشگری ،۶۰ هکتار نهالستان ،شیلات بندر کیاشهر و…..می باشد که این ظرفیت ها به عنوان طرح آماده واگذاری است تا هم به ایجاد اشتغال و هم تبدیل قطب گردشگری کمک شایانی شود .
در ادامه هر یک از اعضا به معرفی طرح و پیشنهادات خود را برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران به شرح ذیل پرداختند؛
سلطانی موسس شرکت بازیسازان در راستای توسعه گردشگری با بیان اینکه بندرکیاشهر قطب گردشگری کودک می تواند باشد تصریح کرد : اگر تفکر کارآفرینی در بندرکیاشهر ایجاد شود با کسب و کار کوچک امکان مرکز توریستی کودک می شود و کودک می تواند رونق بخشی داشته باشد و با ایجاد فضاهای بازی از شهرهای مختلف مردم به این منطقه سرازیر می شوند.
وی ایجاد اتاق فکر با راه اندازی کسب و کار زود بازده را در بندرکیاشهر الزامی دانست و گفت : قطب فروش و نمایشگاه دائمی اسباب بازی ،غذای کودک ، رستوران کودک ،سرگرمی آموزشی ، برای سرمایه گذاری دربندرکیاشهر پیشنهاد می شود.
فتح اللهی موسس شرکت صنایع غذایی گفت : ظرفیت ساخت کارخانه کنسرو ماهی با هدف جذب توریست ، اشتغال زایی و توسعه گردشگری در بندرکیاشهر وجود دارد.
قلی پور از سرمایه گذاران : فراهم کردن بستر سرمایه گذاری برای بندرکیاشهر را ضروری دانست و گفت : بندرکیاشهرشهر توریستی بسیار اما بدون ماندگار می باشد که لازم است سرمایه گذاری دارای فکر و اندیشه حمایت شود چرا که سرمایه گذار غیر از سرمایه تجربه خودرا در اختیار قرار می دهد تجربه ای که در هیچ دانشگاهی تدریس نم شود بلکه تجربه کسب شده است و موانع سرمایه گذاری رفع شود چرا که سرمایه گذار وقت خودرا نباید برای محیط زیست و منابع طبیعی قرار دهد .
محمودی شهردار بندرخمیر:
به استفاده از خرد جمعی و ظرفیت فوق العاده مردم اشاره داشت و افزود: شهر بندرکیاشهر منطقه استراتژیکی است که توسط مردم با وجود ۱۰۰ سال شهربودن تمام ظرفیت را حفظ کرده است که باید قبل از هر اتفاق و اقدام روی مردم کارشود .
وی توسعه پایدار را مشروط به حضور و وجود مردم دانست وگفت : وجود پارک محلی ، جنگلی دریا ،رود خانه سفیدرود،شیلات ،بوجاق از موارد توسعه پایدار هستند که لازم است با ایجادقامتگاه ،اقامتگاه بوم گردی ،رستوران خاص با ایده و خلاقیت ،حمل و نقل گردشگری بهره مندی خردمندانه برای توسعه پایدار داشته باشید .
علی اصغر کیهانی بنیان گذار فرآورده های بتنی به چرایی انتخاب شعار سال از سوی رهبر معظم آیتالله خامنه ای اشاره داشت و گفت : رهبر انقلاب مسائلی را درکشور دیده و گزارشاتی را دریافت کرده که شعار سال را رفع موانع اعلام کرده است که باید مسئولین همت والای در تحقق این امر با حفظ مجموعه و تکیه به توان داخل داشته باشند.
وی با اظهار به اینکه هرگونه موانع برای تولید و ایجاد اشتغال باید برداشته شود افزود: اکثر بانوان شمال کشاورزی می باشدکه پیشنهاد شهرک گلخانه ای ویژه اشتغال بانوان در بندرکیاشهر می توان داشت که از صفر تا صد این شهر ک توسط بانوان مدیریت شود .
رجبی مدیر تخصصی آب و فاضلاب یونسکو با اظهار به اینکه بندرکیاشهر باید سرمایه اعتباری خودرا پیدا کند گفت : یکی از مشکلات بندرکیاشهر فاضلاب کیاشهر و پرشدن برکه و مرداب وعدم توجه به محیط زیست است، که دراین خصوص منتظر دولت نمی توان بود و هر شهرداری و بالاخص شهرداران برای رفع مشکلات به این امر همت داشته باشند و با کار های عمرانی راه جذب سرمایه را یاد بگیرند.
سلجوقی مشاور وزیر ارتباطات و تولید کننده کرم زباله خوار از دیگر اعضای کمیته کسب و کار و توسعه کمیسیون ملی یونسکو با توجه به ظرفیت موجود و جمعیت کنونی پیشنهاد زراعت درخت بومی را داشت.
و در ادامه در خصوص رفع مشکل پسماند گفت : پسماند خشک قسمت جامد کود می باشد و مشکل پسماند تر نیز با فرهنگ سازی حل شدنی است که باید پسماند با تفکیک هرچه زودتر شروع شود.