نشست بخشدار بندرکیاشهر با جمعی از دهیاران صفرابسته ، سالکده ، پایین رودپشت ،زارم کلایه، اشمان کماچال ، اشمان دهکاء،سیرباغ کل در خصوص مدیریت پسماند روستاهای بندرکیاشهر پیش از ظهر امروز در بخشداری بندرکیاشهر برگزار شد .
رحیم رضوانی بخشدار بندرکیاشهر در این نشست با بیان اینکه مدیریت پسماند به همت تک تک شهروندان امکان پذیراست تصریح کرد : مدیریت پسماند در مبدا به دو صورت ممکن می شود چون ، با دپوزباله در محلی از روستا و یا با مدیریت زباله در منزل با تفکیک زباله تر و خشک که درصورت دوم نتیجه بخش تر برای حفظ محیط زیست است .
وی با اظهار به اینکه بخشداری همکاری کامل با فعالان زیست محیطی و شرکت پسماند پردازگر بوجاق دارد گفت : آموزش چهره به چهره یکی از راهکارهای تفکیک در مبدأ است که با مشارکت افراد روستا و مشاوره شرکت پسماند پردازگر بوجاق بندرکیاشهر ودرصورت توان دهیاری طی قرار دادی با شرکت ها می توانند این امر را به آن ها بسپارند و دراین صورت روستای خودرا روستای سبز اعلام کنند .
لیلا پور موحدی مدیر عامل شرکت پسماند پردازگر بوجاق بندرکیاشهر آموزش کاهش حجم زباله را قدم اول در مدیریت پسماند دانست و تصریح کرد: با همت بخشداران مرکزی و بندرکیاشهر آموزش چهره به چهر باموضوع تولید زباله کمتر و تفکیک در مبدأ با مشارکت خود روستائیان بصورت سازماندهی شده با کارت شناسایی در حال انجام است.
پورموحدی تفکیک زباله در مبدأ را علاوه بر حفظ محیط زیست در اقتصاد نیز تاثیر گذار دانست و گفت : با تفکیک زباله تر وخشک می توان از زباله تر تولید کود برای درخت و…داشت و با بازیافت زباله های خشک که در نتیجه از انباشت زباله در محل دپو کاسته می شود می تواند درآمدی را کسب کنند .
وی در آخر همکاری مسئولین را خواستار شد و افزود : ورود افراد غیر بومی و بدون هماهنگی در محل جلوگیری شود چرا که برخی ضایعاتی ها زباله ها را سلیقه ای خریداری می کنند و ارزشی را خرید و غیر ارزشی به محل دپو برمی گردد که علاوه برهدر رفتن انرژی به محیط زیست آسیب می زند.
حسن نیک پی فعال زیست محیطی از دغدغه های محیط زیستی گفت و افزود : مشارکت برای حفظ محیط زیست ضروری است چرا که ۱۰۸ نوع بیماری از همین دپو زباله های شناسایی شده است بنابراین مشارکت در تولید زباله کمتر نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارد .
وی از اجرای موفقیت طرح در روستای سالکده گفت و افزود: بعد از آموزش تصمیم بر آن شد که سطل های زباله برداشته شود وبا همکاری خوب شورا ، دهیاری و بالاخص مردم زباله در مبدا مدیریت شد .
نیک پی زباله سوزی را یکی از روشهای نابودسازی زباله بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت : جمعآوری صحیح و سیستماتیک زبالههای بهداشتی از اهمیت ویژهای برخوردار است که با توجه به مدیریت خوب پسماند ، تفکیک زباله تر و خشک و حذف سطل زباله با نشست های گوناگون بر آن شدیم برای اولین بار در گیلان زباله سوز در روستای سالکده را برای این نوع زباله ها داشته باشیم.