استاندارگیلان با بیان اینکه ساماندهی پسماند سراوان بصورت دانش بنیان در حال انجام است، تاکید کرد: رفع معضل 38 ساله پسماند در مرکز استان به نتیجه رسیده، تلاش کنیم اجرای این طرح تا نیل به شرایط مطلوب تداوم یابد.
به گزارش گیل آمارد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر اسدالله عباسی ظهر امروز (یکشنبه 20 فروردین ماه 1402) در جلسه پدافند زیستی استان با محوریت ساماندهی پسماند سراوان با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ایام شبهای قدر و تسلیت شهادت مولای متقیان علی (ع)، ضمن قدردانی از صبر و تحمل مردم شریف این منطقه و گرامیداشت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی، روز هنر انقلاب اسلامی و نیز روز ملی فناوری هسته ای، بیان کرد: اقدامات در موضوع ساماندهی پسماند سراوان بصورت دانش بنیان و کاملا فنی و تخصصی در حال انجام است و باید همچنان پر قوت این روند ادامه یابد.
*اراده جدی دولت سیزدهم برای رفع اصولی معضل پسماند گیلان
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اراده جدی دولت سیزدهم برای رفع اصولی معضل پسماند استان بویژه رشت گفت: در یکسال و نیم گذشته برنامه های خوبی از سوی دولت در حوزه مدیریت بهینه ی پسماند و راه اندازی کارخانه کود آلی لاکان اجرا شده و این روند تا حصول نتایج مطلوب ادامه خواهد یافت.
دکتر اسدالله عباسی همچنین از افزایش ظرفیت تولید کارخانه کود آلی لاکان رشت به بیش از 800 تن در روز خبر داد و افزود: این ظرفیت سبب شده، دفع غیر بهداشتی زباله در منطقه سراوان، مسکوت بماند و زباله تولیدی در حوزه مرکز استان به نحو شایسته ای مدیریت و امحاء شود.
استاندار و رییس قرارگاه پدافند زیستی گیلان در ادامه با اشاره به کم کاری های 38 سال گذشته استان در حوزه مدیریت پسماند، اضافه کرد: بی شک جبران نقیصه ای که در مدت 38 سال تداوم داشته را نمی توان یکساله برطرف کرد اما حرکتی که برای مدیریت پسماند در استان آغاز شده، منشا تحولات سازنده ای ست که در بستر وحدت رویه و تعامل منطقی مجموعه دست اندرکاران می تواند به نقطه ی عطفی در حوزه ی محیط زیست تبدیل شود.
*رفع معظل پسماند سراوان تا شرایط مطلوب ادامه دارد
دکتر عباسی دربخش دیگری از سخنان خویش با انتقاد از برخی اظهار نظرهای غیر کارشناسانه در خصوص علل انتقال رجکتی های کارخانه کود آلی لاکان در محل سروان تصریح کرد: طبق اعلام کارشناسان محیط زیست، رجکتی های کود آلی هیچ زیان و بار آلایندگی برای محیط زیست ندارد و تلفیق آن با مصالح معدنی روند تکمیل طرح ساماندهی لندفیل سراوان را سرعت می بخشد.
وی تصریح کرد : حال که می خواهیم مردم بیشتر از این آسیب نبینند و تلاش ها در ساماندهی این وضعیت آغاز شده است، عده ای دست به فضاسازی می زنند.
وی خطاب به مدیران استان تاکید کرد: همچنان پر قوت و با همه توان در این حوزه برای رفع آسیب های ناشی از پسماند سراوان به کار خود ادامه داده و در رفع موانع کمک کنند.
استاندار گیلان تصریح کرد: ضمن نظارت محسوس بر روند اجرای کارها در موضوع سراوان، نظارت نامحسوس هم وجود دارد و تا شهریورماه به پیمانکار فرصت داده شده که مطابق تعهداتش وظایف خود را به پایان برساند.
*به یاری و همراهی همه طبیعت سراوان احیا و به شرایط عادی بازگردانده شود
دکتر عباسی با بیان اینکه تا پایان سال اتفاقات زیست محیطی خوبی در این محدوده رخ خواهد داد، اظهار کرد: باید سراوان را درست تعریف کنیم؛ حرکت را درست انجام دهیم و تصمیمات منطقی اخذ و اقدامات بصورت شفاف با مردم در میان گذاشته شود.
وی با تاکید بر اینکه به مردم ثابت کنید پای حرفتان هستید، اظهار کرد: هر جا تاخیری در کار ایجاد شود باید علت آن به مردم اطلاع رسانی و توضیح داده شود تا به یاری و همراهی یکدیگر طبیعت سراوان احیا و به شرایط عادی بازگردانده شود.
*متولیان ابعاد مختلف روند ساماندهی پسماند را برای مردم تشریح کنند
استاندار گیلان همچنین بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی در خصوص اقدامات موثر و کارسازی که برای مدیریت پسماند در استان شده، تاکید کرد و افزود: علاوه بر مدیریت زباله و اجرای طرح تفکیک از مبدا که همراه با افزایش ظرفیت کارخانه کود آلی رشت، منشا اثرات سازنده در روند مدیریت پسماند در مرکز استان شده، اقدامات خوبی هم در حوزه ساماندهی فاضلاب رشت و احیای دو رودخانه زرجوب و گوهر رود در دست اجراست.
وی ادامه داد: اجرای سیستم تصفیه شیرابه لندفیل سراوان هم از اقداماتی ست که در راستای حفاظت از منابع آبی منطقه به خوبی پیش می رود.
دکتر عباسی در همین راستا از مدیران و متولیان حوزه مدیریت پسماند در استان خواست، ابعاد مختلف روند ساماندهی پسماند در گیلان را برای مردم تشریح کنند و افکار عمومی را در جریان حقایق قرار دهند تا تداوم کار در بستر یک همراهی و هم افزایی به نقطه مطلوب رهنمون شود.
وی نسبت به رفع مشکل آب شرب ۳۰۰ خانوار سراوان تاکید کرد و افزود: در حوزه های نشاط، درمان، منابع طبیعی، وضعیت راهداری، اشتغال و سرمایه گذاری این منطقه بکوشید؛ واقعیت ها را به مردم نشان دهید تا با نگاه ویژه به سراوان و عزم همگانی عقب افتادگیهای پیشین جبران شود.
وی عنوان کرد: همه دستگاه های اجرایی و بانک ها با ماموریت و اختیار از طرف اینجانب وظایف ذاتی، اداری و تکلیفی در تمامی زمینه ها را در این منطقه انجام داده و اقدامات را اعلام کنند.
سردار محمد عبدالله پور، فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در این نشست اقدامات حمایتی به عمل آمده برای مردم منطقه سراوان را در قالب محرومیت زدایی، برپایی میز خدمت، ارایه خدمات فرهنگی و اجتماعی و اشتغالزایی تشریح کرد و افزود: تامین مصالح برای پیمانکار حوزه ساماندهی لندفیل سراوان نیز از اولویتهایی ست که می توان توام با رجکتی های کارخانه کود آلی به تسریع در روند اتمام طرح کمک کند.
در این نشست نیز هر یک از مدیران حوزه آبفا، آب منطقه ای، بهداشت و درمان ، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان گیلان، گزارشی از مهمترین اقدامات به عمل آمده در منطقه سراوان رشت در راستای بهبود خدمات عمومی به نماینده عالی دولت در استان ارایه کردند.