به‌گفته استاندار گیلان ۱۷۲ واحد تولیدی و صنعتی گیلان در سال ۱۴۰۱ احیا شد و امروز نیز در مراسمی یکی از باسابقه‌ترین کارخانه نساجی استان به مدار تولید بازگشت و مرحله نخست این شرکت با اشتغال ۵۰ نفر افتتاح شد.

به گزارش پایگاه خبری گیل آمارد به نقل از تسنیم ، از رشت، یک کارخانه‌ بزرگ نساجی با سابقه‌ای حدود 50 ساله که از بزرگ‌ترین و مجهزترین کارخانجات ریسندگی و نساجی در ایران و خاورمیانه بود و در روند خصوصی‌سازی به نااهلان سپرده شده بود، امروز در مراسمی با حضور استاندار گیلان وارد مدار تولید شد و مرحله نخست این شرکت بزرگ با اشتغال 50 نفر افتتاح شد.

استاندار گیلان امروز در مراسم احیا و بازآفرینی اولین مرحله بازتولید این شرکت، اظهار داشت: استان گیلان در گذشته یکی از قطب‌های مهم صنعت نساجی در کشور به شمار می‌رفت.

اسدالله عباسی سوءمدیریت‌ها در سالیان گذشته را یکی از دلایل اصلی ایجاد مشکلات برای این صنعت در استان دانست و افزود: دولت مردمی سیزدهم عزم خود را برای احیای واحدهای تولیدی راکد و تعطیل شده از جمله کارخانجات نساجی گیلان جزم کرده است.

وی با اشاره به احیای 172 واحد تولیدی و صنعتی گیلان در سال 1401 و کاهش نرخ بیکاری به میزان 2 درصد کمتر از میانگین کشوری عنوان کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نقشی مهمی در احیای واحدهای تولیدی به‌ویژه صنعت نساجی در گیلان دارد.

استاندار گیلان تصریح کرد: بسیاری از کارخانجات نیمه تعطیل و تعطیل شده استان دارای مشکلات حقوقی و قضایی بوده و یا به‌دلیل عدم دریافت به‌موقع تسهیلات دچار رکود شدند، اما دولت در تلاش است که این نقیصه را برطرف کند.

وی اعلام کرد: براساس رصد سامانه کشوری، 108 درصد از تعهدات ایجاد اشتغال در استان گیلان در سال گذشته محقق شد و یکی از دلایل کاهش میانگین نرخ بیکاری در منطقه، انجام این تعهدات است.

به گزارش تسنیم، این کارخانه نساجی با سابقه‌ای حدود 50 سال، از بزرگ‌ترین و مجهزترین کارخانجات ریسندگی و نساجی ایران و خاورمیانه بود که در روند خصوصی‌سازی به نااهلان سپرده شد و ویران شد.

مالکان آن زمان که گفته می‌شود به‌دنبال تغییر کاربری زمین بودند، با بهانه‌های مختلفی کارخانه به را به تعطیلی کشاندند و خطوط تولید نخ و پارچه را با ادعای نبود مواد اولیه و نداشتن سفارش و مشتری تعطیل کردند.

در سال 83 بارش سنگین برف به بخش‌هایی از سالن‌های تولید آسیب وارد کرد و همین بهانه‌ای شد برای تعطیلی کامل کارخانه و حراج اموال آن؛ تا جایی‌که حتی آهن‌آلات سقف سالن‌ها را هم به حراج گذاشتند.

گفته می‌شود از 480 دستگاهی که در خط تولید فعال بود، 110 دستگاه فروخته شد و 370 دستگاه با اعتراض کارگران همان‌جا باقی ماند که سال‌ها در محوطه‌ای کنار ویرانه‌های کارخانه خاک می‌خورد.

سرانجام پس از سال‌ها، با پیگیری‌های دستگاه قضا و همت مسئولان دو خط تولید کارخانه پوشش به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی و فعالیت خود را آغاز کرد.

پس از رفع مشکلات بسیاری از مجموعه‌های تولیدی مهم دیگر کشور توسط دستگاه قضا که به دلیل واگذاری‌های معیوب، مسیر تولید در آن‌ها متوقف شده بود، این بار در جریان سفر استانی آیت‌الله رئیسی به گیلان، رئیس وقت دستگاه قضا از این کارخانه نساجی در گیلان بازدید کرد.

در جریان بازدید آیت‌الله رئیسی از بخش‌های مختلف این کارخانه و پس از گفت‌وگو با رئیس جدید این کارخانه و نمایندگان کارگران، تصمیمات مهمی در راستای رفع مشکلات این واحد تولیدی و احیای آن اتخاذ شد. تا جایی‌که این امید برای مردم ایجاد شد که با ورود دستگاه قضا، این کارخانه که زمانی اعتبار صنعت گیلان و از بزرگترین کارخانجات ریسندگی غرب آسیا بود، مجدداً به چرخه تولید بازگردد و از این طریق برای مردم خطه گیلان اشتغال‌زایی صورت گیرد.

By admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *