رضا تیغنورد جلالی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی نوآوری در یادداشتی نوشت: استفاده نکردن از ظرفیت نخبگان هرجامعه در کنار فقدان نوآوری دو عامل بازدارنده بروز خلاقیت در طرحهای پیشنهادی برای اقناع مسئولان بالادستی و افکار عمومی است که سالهاست گریبان استان گیلان و مشخصا شهرستاتن آستانه اشرفیه و بندرکیاشهر را گرفته است.
مشورت با نخبگان هرجامعه منجربه بروز خلاقیت در ارائه طرح های نوآورانه میشود که پیشتازی در این حوزه نیازمند داشتن تیمی قدرتمند در حوزه مشورتی است.
نقش محوری قانونگذاران در توسعه نواوری و خلاقیت یکی از ظرفیتهایی است که به دلیل عدم اشرافیت آنان در فضای مورد نیاز توسعه ای حوزه خلاقیت کمتر به آن توجه میشود.
قانون گذاران باید با ایجاد قوانین و مقررات انعطافپذیر و شفاف به عنوان مشوقان طرح های نوآور و خلاق و تشکیل کمیسیونها و گروههای کاری مشترک بین قانونگذاران، صنعت و دانشگاه جهت تدوین استراتژیها و برنامههای مشترک برای ترویج نوآوری اقدام کند.
البته تحقق این امر با ارتقای همکاری بین قانونگذاران و صنعت جهت تدوین قوانین و سیاستهای مناسب و ارائه حمایت و حفاظت قانونی برای ایدهها و اختراعات جدید به منظور افزایش اعتماد به نفس در جامعه میسر میشود.
تشویق به همکاری بین صنعت، دولت و دانشگاهها برای ایجاد بستر مناسب برای نوآوری، ارائه تسهیلات مالی و مالکیت فکری برای افراد و شرکتهایی که در زمینه نوآوری فعالیت میکنند میتواند موتور محرک دریافت طرحهای توسعهای و خلاقانه باشد.
هرچند که باید به موازات این اقدامات و حتی پیشتر به ترویج فرهنگ نوآوری و خلاقیت در جامعه از طریق رسانهها، آموزش عمومی و فعالیتهای فرهنگی و همچنین تشویق به ارتقاء مهارتهای فنی و خلاقیت در جامعه از طریق برنامههای آموزشی و پژوهش، پرداخت تا چرخه توسعهای آن در طی سالیان متمادی ادامه دار باشد.
انتهای پیام/