گیل آمارد: با شروع بارندگی از بامداد روز هفتم تیرماه در ایستگاه سینوپتیک هواشناسی بندر کیاشهر، درطی 12ساعت مقدار 142میلیمتر بارندگی ثبت گردید.که درمقایسه با رکورد قبلی بارش 75میلیمتری دردوره آماری 18ساله اخیر، بی سابقه بود.

فعالیت این سامانه بارشی که همراه با هشدار سطح قرمز اداره کل هواشناسی انجام گرفت با صاعقه، وزش باد شدید با بیشینه سرعت 55کیلومتر برساعت شروع شد .شدت و کیفیت بارش به اندازه ای بودکه ،کارشناس هواشناسی ایستگاه را مجاب به گزارش پدیده توفان رعدوبرق نماید. بارش تگرگ در بعضی از نقاط استان و کاهش دما از پدیده های دیگر بود.

از نکات حائز اهمیت پایش این سامانه ،طول عمر 12ساعته بارندگی بود.

باتوجه به وقوع حجم زیادی ازکل بارش، یعنی 80میلیمتر فقط در طی مدت 90دقیقه ،بار دیگر رخ نمایی پدیده های حدی در استان گیلان آشکارتر گردید.
موضوعی که سالیان اخیربیشتر با نمایش تغییرات حدی دردما و بارش به شکل ثبت رکورد های جدید در ایستگاههای هواشناسی مشاهده می گردد.

موتور محرکه این شرایط حدی، افزایش گرمایش جهانی و اقلیم پیچیده کوه ودریا گیلان وبه تبعه آن تغییر اقلیمی هست که در برهم کنش این دو مولفه در محیط زیست ،کشاورزی،منابع طبیعی ،دریا،کوهستان به وضوح مشاهده می کنیم.

در تاریخ 7تیرماه جابجایی رکورد های بارشی در سایر ایستگاههای هواشناسی استان نیز گزارش گردید.

📈 اما آنچه نوع نگرانی را از سایر خسارات همیشگی بارش وسیل متفاوت می سازد، هم زمانی این گونه شدت بارشها وتاثیرات سوئ آن در بخش های مختلف کشاورزی به خصوص باغی ،در این موقع از سال یعنی دردوره ی داشت محصولات در پهنه جغرافیایی گیلان می باشد، که تا اکنون بی سابقه بوده و نیاز به بررسی و واکاوی بیشتر دارد.

نویسنده: علی محجوب

علی محجوب: کارشناس هواشناسی

By admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *