محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عصر دیروز (21 تیر 1403) در مراسم سالگرد استاد محمد معین در آرامگاه این استاد ادبیات فارسی با بیان اینکه استان گیلان نمونههای بسیاری از این مفاخر، اندیشمندان، فرهیختگان و علمای بزرگ دارد که استاد معین یکی دیگر از این نمونهها است، اظهار کرد: استاد معین یک شخص نیست بلکه نمادی ماندگار از تلاش و کوشش برای حفظ فرهنگ و ادب ایرانزمین است.
وی با بیان اینکه آستانهاشرفیه دارای محیطی علمی، فرهنگی و رسانهای است، گفت یکی از مهمترین مطالبات شهرستان آستانهاشرفیه از اداره کل ارشاد گیلان راهاندازی بنیاد دکتر معین بوده که ما نیز پیگیر این موضوع هستیم.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به سابقه فرهنگی و مذهبی این شهرستان، بیان کرد: آستانهاشرفیه با حضور مرقد مطهر آقا سید جلال الدین اشرف برادر بزرگوار امام رضا (ع) و مفاخری همچون دکتر معین بهعنوان یک هویت مذهبی و فرهنگی است.
شالویی با بیان اینکه استاد فرزانه، ادیب توانا، دکتر محمد معین در شمار یکی از اختران همیشه تابناک ایرانزمین است، افزود: معرفی نخبگان ملی کشورمان بهویژه بعد از حیات ارزشمندشان با معرفی آثار گرانبها به مردم و خصوصاً نسل جوان کمترین حقی است که بر گردن ماست.
وی با بیان اینکه باید در راستای ارتقا سرمایههای انسانی و اجتماعی و خدمت به فرهنگ و ادب و هنر اهتمام داشته باشیم به همین سبب چنین مجالسی بسیار گرانسنگ و ارزشمند است، گفت: آرزو میکنم همواره به مناسبت نکوداشت اندیشمندان مراسمهای اینچنینی در سراسر استان گیلان توسط دانش دوستان و فرهیختگان برگزار شود.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به هویت دینی و فرهنگی استان گیلان است، گفت: فرهنگ ایرانی اسلامی در این شهرستان ظهور و بروز دارد و شخصیتهای چون آیتالله وحید، آیتالله ضیایی، دکتر معین در این شهرستان پرورش یافتند.
شالویی یکی از ویژگیهای استاد محمد معین را پرورش نیروهای ادبی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: استاد معین در زندگی خود کارهای بزرگی انجام داده است و خدمات قابلتوجهی به فرهنگ و ادبیات ایران ارائه کرد اما مهمترین خدمت او تهیه فرهنگنامه معین است.
وی با اشاره به اینکه استاد معین در فرهنگنامه خود بیش از ۲۰۰ هزار لغت از زبانهای بیگانه گردآوری کرده است، افزود: استاد معین به دلیل شناختش از فرهنگنامه نویسی سهم قابلتوجهی در جهش فرهنگنامه نویسی ایران داشته است و نقش استاد معین مستقل و بهعنوان کمکحال اصلی است.
رونمایی از نخستین جشنواره ملی تئاتر ستاره ناهید در آستانهاشرفیه
در مراسم بزرگداشت استاد دکتر محمد معین که باحضور دکتر شالویی رئیس انجمن آثار مفاخر کشور، حسین مسافر دبیر جشنواره و مسئولین استانی و شهرستانی حضور داشتند از نخستین جشنواره ملی تئاتر ستاره ناهید رونمایی شد.
همچنین فراخوان جشنواره ملی تئاترستاره ناهید جایزه استاد محمد معین از سوی حسین مسافر بدین شرح اعلام شد.
انجمن آثار انجمن مفاخر کشور با مشارکت استانداری گیلان و اداره کل هنرهای نمایشی؛ با توجه و با هدف معرفی و بزرگداشت عالمان، متفکراندر عرصه تمدن و فرهنگ اسلام و ایران، هم چنین احیای آثار ارزنده آنان با بهرهگیری از هنرنمایش برای تاثیرگذاری بیشتر برنسل جوان وپر کردن گسستهای نسلی و ترمیم انحرافات فرهنگی و ترسیم هرچه باشکوهتر فرهنگ و تمدن اسلام و ایران اقدام به برپایی جشنواره ملی تئاتر ستاره ناهید جایزه استاد دکتر محمد معین مینماید.
بخشهای جشنواره: ۱- تحقیق و پژوهش ۲- مسابقه نمایشی نویسی ۳- مسابقه تئاتر خیابانی و محیطی ۴- مسابقه تئاتر صحنهای
محورهای جشنواره: ۱- پرداختن به زندگی و آثار عالمان و مفاخر فرهنگی و هنری و آثارشان در جامعه و تاثیرگذاری آنان در ساخت فرهنگ جامعه ۲- بررسی نقش فرهنگی عالمان و مفاخر فرهنگی و هنری و آثارشان در جامعه و تاثیرگذاری آنان در ساخت فرهنگ جامعه ۳- احیا نقش ماندگار مفاخر فرهنگی و هنری در توسعه فرهنگ ایرانی-اسلامی ۴- نقش مفاخر فرهنگی و هنری در تبادلات فرهنگی و تمدنی در جهان
علاقهمندان به پژوهش چکیده مقالات خود را تا ۲۰ دی ماه، در بخش نمایشنامهنویسی تا ۱۵ آذر، تیاتر خیابانی و محیطی تا ۱۰دی و مسابقه تیاتر صحنهای تا ۲۰دی به دبیرخانه جشنواره به آدرس تهران، خیابان انقلاب، نبش خیابان برادران مظفر جنوبی (صبا) پژوهشگاه فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی و یا به دبیر خانه استانی، گیلان، آستانه اشرفیه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستانهاشرفیه ارسال دارند.