صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، به خبرگزاری مهر گفت: اشعه ماورای بنفش خورشید در همه طول سال میتابد و خواصی نیز برای بدن دارد و این اشعه طیفی از تابش نور خورشید است که بخشی از آن توسط ازن جذب میشود و به طور کلی عواملی همچون زاویه تابش نور خورشید به زمین و میزان ازن موجود در استراتوسفر بر آن تأثیر میگذارد.
وی ادامه داد: اشعه فرابنفش به دستههای مختلفی از محدوده خیلی کم و بیخطر تا مرحله خطرناک (که نیازمند محافظتهایی برای بدن است)، تقسیم میشود و چنانچه میزان این اشعه بالای ۶ تا بیش از ۱۱ باشد، باید بدن را از مواجهه مستقیم با نور خورشید محافظت و از کرمهای ضد آفتاب، عینکهای مخصوص بهویژه در ساعات ۱۰ تا ۱۶ روز استفاده کرد.
ضیاییان تاکید کرد: شایعاتی که مطرح میشود و اینکه نباید افراد از منزل خارج شوند، درست نیست و ما همواره با چنین شرایطی در تابستانها در کشور در طول سالهای گذشته نیز مواجه بودیم.
وضعیت اشعه فرابنفش برای ۳ روز آتی در اوج رخداد اشعه فرابنفش (ساعت ۱۵:۳۰ به وقت تهران) در نقشههای پیوست آورده شده است.
اما این مقادیر در هفته قبل هم تکرار شده است و چیز غیر عادی (آنومالی) نیست.
نکتهای که باید به آن توجه کرد محدوده و زمان رخداد بیشینه اشعه فرابنفش است که از حوالی ظهر تا بعدازظهر و با توجه به عرض جغرافیایی و موقعیت مکانی برای شهرهای مختلف متفاوت است.
عدد ۱۲ بیشترین مقدار اشعه است.
پیش بینی ۳ روزه میزان پرتو فرابنفش در سطح کشور از روی مدل IFS
مدل IFS
یک سیستم عددی جهانی جامع است که توسط ECMWF توسعه یافته و به عنوان بخشی از برنامه کوپرنیک اتحادیه اروپا، این سیستم با وضوح افقی 40 کیلومتر اجرا می شود و شامل نمایش دقیق فرآیندهای ترکیب اتمسفر از جمله سنجش و پیش بینی اشعه فرابنفش است.