نشست مشترک اعضای شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه با هیئت امنای حرم مطهر سلطان سید جلال‌الدین اشرف (ع) عصر امروز در دفتر هیئت امنای آستان مقدس با موضوع بررسی مسائل اجرای طرح توسعه حرم مطهر برگزار شد.

محمد عبدالله‌پور رئیس هیئت امنای حرم حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) در این نشست با تأکید بر اینکه شعار مجموعه هیئت امنای حرم، توسعه با محوریت مردم است، اظهار کرد: حرم را نمی شود به صورت دولتی اداره کرد و هرجایی که مردم پای کار آمدند سرانجام پروژه با سرعت بیشتری به سرانجام می‌رسد.

وی با اشاره به برخی چالش‌های موجود به دلیل فقدان طرح مشخص توسعه‌ای در گذشته تصریح کرد: سال ۹۸ طرح جامع حرم توسط هیئت امنای حرم مطهر و اعضای شورای اسلامی مصوب شد ولی اجرای آن مصادف با ایام کرونا شده که همین موضوع هیئت امنای استان مقدس سلطام سید جلال‌الدین اشرف را مانند سایر آستان مقدس و بقاع متبرکه با چالش‌های مختلف ازجمله هزینه‌های جاری مواجه کرد ولی خوشبختانه در استانه‌اشرفیه یک روز هم حقوق خادمان رسمی به تعویق نیفتاد.

عبدالله‌پور از ساخت ۱۲ باب مغازه توسط حرم مطهر شهید جلال الدین اشرف(ع) خبر داد و افزود: در کشور هزاران طرح‌ ملی و استانی به دلیل مسائل اعتباری نیمه تمام است ولی اعضای هیئت امنای حرم بدون اعتبارات دولتی و با دستانی خالی ۱۲ باب مغازه ساخته و ۲۴ مغازه را برای اجرای طرح توسعه با همکاری مردم همین شهر تملک کردند.

وی با بیان اینکه در سالیان گذشته هشت میلیارد مبلغ به شهرداری داده شده تا برخی از املاک را برای اجرای طرح توسعه تملک کنند، گفت: از این هشت میلیارد 6 میلیارد آن هزینه تملک شد و در تلاشیم تا باقی هزینه‌ها و کاستی‌ها را برسانیم.

رئیس هیئت امنای حرم حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) با اشاره به رایزنی با اداره کل اوقاف در خصوص اجرای طرح توسعه صحن حرم تصریح کرد: اوقاف را به این نتیجه رساندیم که با وضعیت فعلی نمی‌توان طرح توسعه حرم را اجرایی کنیم و به این دلیل سه ملک از مستغلات حرم را مجوز فروش دادند تا برخی از مشکلات خود را در قالب تهاتر برطرف کنیم.

وی دیگر مشکلات موجود بر سر راه اجرای طرح توسعه حرم را مشکلات آب، برق و گاز دانست و بیان کرد: برای اجرای طرح توسعه حرم با مشکلات فاضلاب، آب، برق و گاز مواجه هستیم و علت آن این است که همه زیرساخت‌ها به حرم متصل است ولی از این ظرفیت در طی ۱۰۰ سال گذشته به خوبی استفاده نشده و به همین دلیل روز گذشته با توجه به دستور استاندار گیلان جلسه برای حل مسائل زیرساختی با مسئولان مربوطه و فرماندار شهرستان آستانه‌اشرفیه برگزار کردیم.

رئیس هیئت امنای حرم حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) با تأکید بر لزوم توجه به ساخت رواق در صحن مطهر این امام‌زاده واجب التعظیم برای پذیرایی از زائران افزود: ۵۰ متر رواق را با همکاری‌ کارشناسان فنی شهرداری برای حرم طراحی کردیم اما معتقدیم باتوجه به حجم کار و شرایط پیشبرد پروژه باید برای اجرای دقیق طرح توسعه حرم صبر، حوصله و همراهی مردم وجود داشته باشد.

عبدالله‌پور با اشاره به هزینه بالای اجرای طرح‌ توسعه صحن حرم بیان کرد: باتوجه به هزینه بالای اجرای کامل طرح توسعه حرم مطهر برای اجرا باید از ظرفیت مردم، خیرین و دولت نهایت بهره را ببریم.

وی با اشاره به فازبندی مراحل اجرایی طرح توسعه حرم بیان کرد: در تلاشیم تا با کمک مسئولان و همراهی مردم در مدت زمان ۲۴ ماه فاز نخست طرح توسعه حرم را به سرانجام برسانیم.

وی با تأکید بر اینکه همزمان با پیشبرد طرح‌های عمرانی مجموعه برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در دست اقدام است، گفت: بخش فرهنگی حرم برنامه‌های ویژه‌ای برای توسعه ارتباط نسل جوان با حرم دارد که به طور یقین اجرایی می‌شود.

به گفته رئیس هیئت امنای حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع)، در سال جاری از نذورات و دیگر امور ۲ میلیارد و ۴۰۰ تومان درآمدزایی داشتیم که یک میلیارد و ۸۰۰ صرف هزینه‌های جاری و الباقی در حوزه فرهنگی و عمرانی هزینه شد.

عبدالله‌پور، اداره‌کل اوقاف را ناظر امور عمرانی حرم حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) دانست و بیان کرد: ناظر امور عمرانی حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) اداره اوقاف بوده و اینگونه نیست که هیئت امنای آستان مقدس به تنهایی اقدامات عمرانی را خارج از بافت سنتی فعلی انجام دهد ولی این قول را می‌دهم از بهترین و باکیفیت‌ترین مصالح برای نماکاری‌ها و بخش‌های غیر موفقت استفاده کنیم.

رئیس هیئت امنای حرم حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) با تقدیر از همه هیئات امنای گذشته آستان مقدس بالأخص حسین داداشی مبنی بر ساخت حسینیه اعظم گفت: تنها زمانی می‌توانیم بر اساس قانون آستان‌ مقدس را به سمت تولیت برده و هزینه‌ها و درامدها را متمرکز کنیم که توسعه حرم نیز توأمان صورت گیرد.

عبدالله پور با تأکید بر استفاده از ظرفیت همه نخبگان برای پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای در زمینه‌های مختلف از برگزاری نشست هیئت اندیشه‌ورز با حضور نخبگان در هفته اتی خبر داد.

وی همچنین به برگزاری جلسه فصلی با حضور استاندار گیلان برای پیشبرد سریع‌تر طرح توسعه حرم اشاره کرد و افزود: پس از دسته‌بندی مسائل با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی در آستانه‌اشرفیه در جلسه با استاندار پیگیر حل مسائل موجود خواهیم بود تا با جمع‌بندی در صورت نیاز پیگیری‌های ملی را انجام دهیم.

عبدالحسین داداشی شهردار آستانه‌اشرفیه در جلسه اعضای شورای اسلامی شهر آستانه اشرفیه با اعضای هیئت امنای حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) در سالن اجتماعات این حرم مطهر با بیان اینکه برخی از اعضای شورای اسلامی شهر به نمایندگی از مردم دارای گله‌مندی‌هایی هستند، اظهار کرد: نا مشخص بودن طرح برای مردم از جمله گلایه‌های اعضای شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه است که انتظار دارند چگونگی اجرای طرح توسعه حرم بیشتر برای مردم بازگو شود.

وی طرح توسعه حرم را یکی از مهمترین طرح‌های استانی و حتی کشوری دانست و گفت: طرح حرم یکی از مهمترین طرح‌های استان و کشور است که باید به آن توجه شده و دغدغه مردم نیز برطرف شود.

عباس عالم رئیس شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه نیز در این جلسه با تأکید بر لزوم‌ توجه به شفاف‌سازی طرح توسعه حرم برای مردم اظهار کرد: شورا اسلامی شهر در طول دوران خدمتی با سوالات متعددی در خصوص طرح حرم مواجه بود و اطلاع کافی نیز اعضای شورا نداشتند و در جلسات متعدد از شهردار درخواست داشتند تا روند اجرای طرح را توضیح دهند.

وی با تأکید بر اینکه اعضای شورای اسلامی شهر باید جوابگوی مردم در حوزه‌های مختلف باشند، گفت: اعضای شورای اسلامی شهر باید جوابگوی مردم باشند و آگاهی از چگونگی اجرای طرح توسعه حرم از درخواست و سوالات مردم است که باید به آن پاسخ داده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه، با اشاره به اهمیت تهیه طرح تفضیلی حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) در آگاه‌سازی جامعه افزود: انتظار دارم هیئت امنای حرمم یک طرح تفضیلی برای توسعه حرم طراحی کرده و آن را در سطح شهر نصب کنند.

سید امیر پورحسینی عضو شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه نیز در این جلسه با بیان اینکه تنها راه پیشرفت این شهر توسعه حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) اظهار کرد: توسعه یافتگی هر شهر شاخص‌هایی دارد و با توجه به اینکه آستانه اشرفیه یک شهر مذهبی است باید به توسعه آن توجه شود.

وی‌ با اذعان به اینکه اجرای این طرح هنوز برای مردم مبهم است، گفت: ولی آحاد مختلف جامعه نمی دانند آینده طرح توسعه حرم چگونه است.

به گفته عضو شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه، در تعطیلات اخیر ۶ میلیون مسافر به گیلان سفر کرد که سهم آستانه‌اشرفیه به سه هزار نفر نمی‌رسد از این رو باید با اجرای درست طرح توسعه حرم گردشگران مذهبی و فرهنگی را به این شهر جذب کنیم.

نورحسینی با بیان اینکه آستانه‌اشرفیه از لحاظ توسعه یافتگی دارای رتبه‌های آخر استان است، گفت: تاکنون طرح توسعه حرم به دلایل منابع مالی و اعتباری اجرایی نشده است از این رو هر کمکی که لازم باشد اعضای شورای اسلامی شهر انجام خواهند داد.

وی دیگر مشکلات شهر آستانه‌اشرفیه و مجموعه حرم را فاقد امکانات رفاهی دانست و بیان کرد: این شهر فاقد وضو خانه، پارکینگ، هتل است که همین امر مانع از جذب مسافر به ویژه مسافران مذهبی می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر آستانه‌اشرفیه با تأکید بر اینکه در خصوص زمان بندی طرح توسعه حرم مردم با نگرانی‌هایی مواجه هستند، تصریح کرد: در گذشته تاریخ‌های متعددی برای اتمام طرح توسعه حرم اعلام شد ولی به اتمام نرسید از این رو باید همگان به اجرای طرح توسعه حرم در تاریخ مقرر تلاش کنند.

حسن حبیب پور دیگر عضو شورای اسلامی شهر آستانه اشرفیه نیز در این جلسه اظهار کرد: طرح توسعه حرم کماکان برای مردم نا مفهوم است از این رو باید طرح توسعه حرم را به خوبی برای مردم توزیع داده و آن را شفاف‌سازی کنیم.

سایر اعضای شورا نیز به بیان دغدغه‌های خود پرداختند و مقرر شد که هفته آتی نشست تخصصی در باب محموعه سؤالات طرح توسعه به منظور آگاهی بیشتر مسئولان شهری برگزار خواهد شد.

By admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *