گرامیداشت پنجاه و دومین سالگرد دکتر محمد معین با حضور رئیس انجمن مفاخر کشور، عصر امروز در آرامگاه آن استاد فرزانه در آستانهاشرفیه برگزار شد.
ابراهیم نجفی_ نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی آستانه اشرفیه و بندر کیاشهرعصر روزجمعه، ۲۳ تیر در آیین بزرگداشت استاد معین، با بیان اینکه تجلیل و بزرگداشت از شخصیت های علمی و فرهنگی کشور وظیفه ذاتی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور است اظهار کرد: مراسم دکتر معین طی ۵۲ سال در این شهرستان برگزار می شود و مطالبه مردم آستانه از انجمن آثار این است که برای این برنامه نیز پیش قدم باشد.
وی گفت: سال ها این مراسم با همت فرمانداری و یا شهرداری برگزار میشد ولی در ۲ سال اخیر از سوی اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان و استان برگزار می شود.
نجفی خواستار پیش قدم شدن انجمن آثار برای بزرگداشت دکتر معین به صورت ملی شد و افزود: ما در شهرستان آستانه اشرفیه چهره های ادبی، علمی و فرهنگی بسیار زیادی داریم که نمونه اش مرحوم آیت الله امینیان است که سال ها به عنوان امام جمعه شهرستان و عضو خبرگان رهبری بودند و آثار فراوانی از ایشان بجا مانده که هنوز منتشر نشده است.
وی به مقام آیت الله وحید _ آیت الله ضیایی و سایر مفاخری در شهرستان آستانه اشرفیه اشاره کرد و گفت: انتظار ما این است که در خصوص نشر این بزرگان اقدامات شایسته ای انجام شود.
نجفی با بیان اینکه انجمن آثار بالغ بر ۳۰ آرامگاه برای مفاخری چون ابوالقاسم فردوسی، سعدی و خیام و… ساخته است، تصریح کرد: فضای کنونی آرامگاه دکتر معین به همت دانشگاه و شهرداری این شهر ساخته شده و تندیس دکتر معین را شهرداری در میدان معین نصب کرده است و هیچ اقدامی از سوی انجمن آثار برای این استاد فرهیخته ادبیات انجام نشده است.
وی اظهار کرد: با توجه به جایگاه وزین دکتر معین انتظار ما این است که انجمن ورود کرده و آرامگاهی در خور شأن و مقام دکتر معین بنا کند.
نجفی در ادامه در خصوص احداث کتابخانه نیز بیان کرد: انجمن آثار در شهرها و استان های دیگر در ساخت کتابخانه ورود کرده است در حالی که اکنون بیشتر کتاب های استاد معین خارج از شهرستان و در داخل دانشگاه گیلان حفظ و نگهداری می شود.
وی اظهار کرد: اگر موزه و کتابخانه ای در این شهر احداث شود این کتابها به اینجا منتقل شده و مردم شهر نیز می توانند بیشتر از این فضا استفاده کنند.
نجفی در ادامه با اشاره برنامه هفتم توسعه و مکلف شدن اداره امور مالیاتی برای هزینه کرد اشخاص حقوقی در حوزه های ورزشی، فرهنگی و ادبی و .. گفت: ساختمان ارشاد اسلامی در آستانه و بندر کیاشهر هر دو از زمانی که بنا شده اند هیچگونه تجهیز و تعمیری انجام نشده است، امیدواریم امسال بتوانیم از این ظرفیت پیش آمده با حضور سرمایه گذار در جهت بهره مندی از یک مکان مناسب تر استفاده کنیم.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با تأکید بر لزوم توجه به شخصیت ایرانی اسلامی استاد دکتر محمد معین در طول تاریخ، بیان کرد: مطالعه آثار استاد معین به خوبی نشان میدهد که این استاد عالیقدر در کتب خود در کنار توجه به اسلام به هویت ایرانی هم توجه جدی داشتند به طوری دکتر مطهری همواره از ایشان به نیکی یاد کردند.
شالویی با اشاره به شخصیت علمی و دینی استاد دکتر محمد معین، افزود: توجه به زمان و پروردگار، ذکر نکات دقیق در آثار، دینباوری و تلاش برای احیای فرهنگ ادبیات فارسی از جمله مهمترین ویژگی استاد دکتر محمد معین بوده است.
محمود شالویی با بیان اینکه خوش اخلاقی و متواضع بودن ازجمله ویژگیهای بارز استاد دکتر محمد معین است، افزود: استاد محمد معین با تمام شاگردان و دوستان خود با فروتنی برخورد کرده و هیچگونه مغروریت در وجود این استاد فرهیخته وجود نداشته است.
وی با تاکید بر گرامی داشتن زبان فارسی در طول تاریخ، بیان کرد: به جرات میتوان گفت که زبان فارسی ماندگاری خود را بعد از شاعر بزرگ ابوالقاسم فردوسی مدیون استاد محمد معین است که در دوران خفگان باعث ماندگاری زبان فارسی شد.
گفتنی است، محمّد معین زاده ۹ اردیبهشت ۱۲۹۳ در محلهٔ زرجوب رشت، یکی از محققان برجسته و پدیدآورندهٔ یکی از مهمترین واژهنامههای فارسی یعنی فرهنگ فارسی معین است.
معین در ۱۳ تیر ۱۳۵۰ در تهران درگذشت و آرامگاهش در آستانهٔ اشرفیه قرار دارد.