یادداشت گیل آمارد//مطبوعات و رسانه ها رکن چهارم موثر در دموکراسی هستند برطبق اصل بیست و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ذکر شده نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد وجه متمایز کنند نظام های مانند جمهوریت که روئسا دولت با رای مردم انتخاب می شوند با نظام های مونارشی، الیگارشی، آریستوکراسی، فاشیستی ، میلیتاریستی در آزاد بودن مطبوعات هست.
مطبوعات یا خبرنگاران از میان خبرها بخشی از آن یا تمام آن تحت عنوان مصاحبه خبری با مصاحبه شونده که می تواند شخص خبرساز یا شخصی که به عنوان منبع خبرباشد. که گفته های او برای خواننده ارزش و اعتبار دارد
مصاحبه خبری باید غنی ،سوالات و پاسخ ارائه شده شفاف و قابل درک و همچنین متنوع باشد.
مصاحبه کننده در جایگاه بی طرف سوالات خود را تنظیم کند اما در این میان مصاحبه هایی منتشر می شود که اصطلاحا به آن رپورتاژ می گویند به نوعی از آگهی گفته می شود که در صورت گزارش و یا خبر و گاهی هم مصاحبه در سایت خبر گذاشته می شود. بر خلاف خیلی از افراد که گمان می کند رپورتاژ صرفا متن است رپورتاژ می تواند تصاویر و حتی مصاحبه باشد. این روش بسیار موثر است زیرا مخاطبان رسانه گمان می کنند که این گزارش بی طرف و برای آگاه سازی آن ها صورت گرفته در حالی که این گزارش تلاشی سازمان یافته جهت تقویت جنبه های ذهنی یک محصول و یا یک خدمت در ذهن مخاطبان است و شرکت های بزرگ یا حتی افراد با طراحی کمپین های رپورتاژ اگهی اهداف و مقاصد خود را معرفی می کنند.

//نویسنده: محمد دلاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *